widgets

Dobrodošli na moj blog

ljubavnepjesme

MOJI FAVORITI

da li zelite da blog nastavi sa aktivnim radom
  
pollcode.com free polls 

widgeo.net
BROJAČ POSJETA
487074

Powered by Blogger.ba

31.12.2017.

Ako ti je do nečega stalo

Ako ti je do nečega stalo, naći ćeš načina da se pozabaviš time. Ako pak nije, naći ćeš izgovor da to ne uradiš. Teške okolnosti mogu ti prkositi, ali te one ne mogu zaustaviti. Jedino ti sam možeš zaustaviti sebe. Drugi te mogu ohrabriti, poučiti i pomoći ti, a mogu se i urotiti protiv tebe sa ciljem da te neutraliziraju. Ali jedino ti možeš odlučiti kako da se postaviš prema njima i kako da eliminiraš nepotrebno. Postoje određeni putevi koji nesumnjivo vode ka uspjehu, a postoje i oni drugi koji nesumnjivo vode u očaj. Put na kojem se ti trenutno nalaziš zavisit će isključivo od tvoga izbora. Možeš vidjeti život ispunjen ljepotom i otvorenim mogućnostima, a možeš i da ga vidiš kao da su ti potonule sve lađe, kako god, tvoja procjena te situacije uvijek će se pokazati istinitom. I zato, najvažnija stvar u životu je izbor tvoga stava? Svijet koji izabereš da bi ga iskusio i svijet koji najiskrenije biraš da bi živio u njemu je upravo onaj svijet u kojem ćeš i biti..

30.12.2017.

Ljubav je uvjek nova

Svejedno je volimo li jednom, dva ili deset puta u životu, uvjek smo pred situacijom koju ne poznajemo. Ljubav nas može odvesti u pakao ili u raj, ali uvek nas negdje odvede. Treba je prihvatiti, jer ona je hrana našeg postojanja a ako je odbacimo, umrijećemo od gladi, gledajući bremenite grane na stablu života, bez hrabrosti da ispružimo ruku i uberemo plodove. Treba ići za ljubavlju ma gdje ona bila, čak i kad to znači sate, dane, nedelje razočarenja i tuge. Jer u času kad krenemo u susret ljubavi i ona će krenuti u susret nama i spasiti nas!

29.12.2017.

Snovi žive

Snovi žive samo onda kada ih želiš i nebitno je to što se iz godine u godinu jedan za drugim ruše, bitno je to da li i dalje još uvijek nešto želimo, jer nedostatak snova je nedostatak čarolije. Uvijek treba željeti i sanjati, uvijek, pa čak i onda kada mislimo da je sve odsanjano.....I dok umorni od jurenja za snovima koji izmiču kao leptir kojeg želiš da uhvatiš, spuštamo ruke potišteno, razočarano, bez nade da će ikada možda sam sletjeti na nas, mi u suštini umiremo. A sreća je, a i san je možda kada se on ponovno vraća da nam zalepeta krilima pred nosom, izazivajući da ponovno pružimo ruku. E to je život. Sve dok je čovjek živ, duhom pogotovo, on će na ovaj ili onaj način, tragati za onim što mu pruža sreću. Ali tragati ne znači nužno i naći. Osnova sreće je obilje života a obilje života je nešto stvarno......Radost, ljubav, sreću, tugu kao i sve ostalo, treba ljubiti u letu, i biti ispunjen zbog toga, što si imao šanse i prilike da doživiš sve. A ništa nije postojano i ništa nije trajno, bitno je samo da se vrti i sve dok se vrti imamo povoda za čaroliju..... Kada to spoznaš prestaju strepnje, počinjemo da živimo u svakom iskustvu, bilo ono bolno ili radosno, da živimo zahvalni za svaki trenutak, da živimo punim dahom. Sreća nije nekakav nejasan san,..

28.12.2017.

Kroz život

Kroz život susrećemo masu ljudi, koji nam obogaćuju život, nevezano da li sa njima imamo dobra ili loša iskustva.... ja osobno to smatram bogatstvom.....Na ovom svijetu sam samo jednom... .... I zato ako postoji ljubav koju mogu da pokažem ili da dam, ja ću je dati.... Ako postoji dobro djelo koje mogu da učinim, ja ću ga učiniti....Bitna je istrajnost i vjera u bolje sutra..... Treba biti uporan, vjerovati prvo u sebe pa i u dobre ljude..... Ne činiti drugom zlo.... Najgore je biti zarobljenik negativne energije.... Iskreno žalim takve ljude.... Žalim jadnike razne, koji ne znaju da prihvate da život daje i otima. Žalim one koji ne znaju da gube, jer tako nikada neće znati ni dobiti..... Život mi daje izbor kakva ću ja da budem, zato ću biti onakva kakva jesam..... I neću to da odlažem i zanemarujem, jer ovim putem neću ponovno proći....Zato...kada se nadjete u škripcu i sve radi protiv vas....čak i kada vam se učini da dalje i gore ne može biti i ne možete izdrzati ni tren duže...... Nemojte odustati jer to je upravo mjesto i vrijeme kada ćete se napokon sjetiti sebe a onda će se kotač sreće okrenuti...pa postoji šansa da "stane"na tvoju stranu.

27.12.2017.

Povjerenje

Povjerenje.... Neka savršena nit postojanja, nesebična i trajna veza među ljudima....toliko krhka, da na laž se raspadne i nestane... Neka posebna vrijednost, što čuva, podnosi, razumije i savjesno korača... Ponosna i vrijedna osobina, čvrstina,istina i snaga...sloboda koja ne gazi, ne ponižava i ne ruši snove čovjeka... Sa laganim pogledom, sa riječi koja vrijedi, sa djelima koje nose na ponos, na uspjeh... To je čvrsti most, koji se održava i gradi godinama, da bude ljepši i jači...da spaja, da čuva ono vrijedno u ljudima...a toliko unikatno i ne nalazi se više kad ga uništiš i pogaziš...kad ga srušiš.. Nek ti povjerenje bude tiha muzika, unikatni mir i snaga u tvom životu..jer to imaju samo posebni ljudi.....::))

26.12.2017.

Ponekad zalutam

Ponekad zalutam starim stazama proslosti...I po ko zna koji put pitam sebe,,, sta se to desilo sa nama...Sta se to desilo sa mnom...Da li je stvarno nesto postojalo,,,ili je to samo bila iluzija,,,rodjena negdje u mojoj podsvijesti....A bila je tako stvarna uvjerljiva,,,a na kraju tako lomljiva i ranjiva...I nakon svega,,,ostali su duboki tragovi tih dana,,,sjenke koje me i sada prate i docekuju svako radjanje novog dana...Ponekad mi se pricini,,,,da cujem tvoj sapat u dasku vjetra,,,umjesto suncevih zraka,,,da osjetim dodir tvojih prstiju...Ponekad se predam svojoj masti,,,predam osjecanjima i dozvolim da me ponesu talasi proslosti,,,u kojoj smo samo ti i ja...Proslost u kojoj ne postoji on,,,proslost u kojoj ne postoji ona...Jos uvijek vidim sjaj u tvojim ocima i osmjeh na tvojim usnama...Znam,,, proslo jemnogo vremena od tada,,,ali mi drhtaj jos uvijek obuzme tijelo,,,a podmukla bol koju osjetim,,,vrati me u stvarnost,,,bolnu stvarnost u kojoj nema tebe..Hajde reci mi,,, da li je to bio samo san,,,iluzija rodjena u mojoj masti...A ako jeste,,,zasto je onda stvarnost tako bolna...Zasto je svako budjenje iz tog sna,,,meni uvijek iznova,,,put u pakao....ZASTO...

25.12.2017.

Ona je posebna

Ona je posebna i znala je to. Nije padala na klasične muške fore na koje pada večina žena. Željela je pravog muškarca pored sebe, onog koji je spreman boriti se za nju. To nije bila ona klasična ženska igra već želja da bude sigurna da je baš taj muškarac prepoznao njene vrjednosti. Znala je razliku između strasti i ljubavi. Držala je situaciju pod kontrolom, teško ali svjesno. Ona je ustvari željela nekoga, posebnog kao što je i ona sama. Tražila je onog koji će ju voljeti takvu kakva je

24.12.2017.

Žena je posebno biće

U stanju je da uveća ono što joj pružiš. Možeš imati želju. Možeš i da maštaš. Možeš to sam, i da ne dijeliš ni sa kim. Podijeli sa ženom, i dobit ćeš motivaciju. Motivacija će te odvesti na mjesto gdje želje i mašta postaju stvarnost. Iza uspješnog muškarca zaista stoji žena. Možeš imati kuću. Veliku. Luksuznu. Ili malu, i neopremljenu. Ali, bez nje, to će biti samo kuća. Sazdana od cigle, hladnog betona, sa prozorima koji gledaju negdje. Namještena komadima koji su udobni, ali ne kao što bi bili u dvoje. Od te kuće, žena će napraviti dom. Sa prozorima koji gledaju u svjetlost. Možeš biti sam. Ali, ne možeš sam produžiti vrstu. Pokloni joj ljubav, podari joj srce, i uzvratit će ti u obliku predivnog malog bića. Malog tebe. Udvostručit će i ljubav, i sreću, i tebe. Ili utrostručiti. Ili i više od toga. Žena ima dvije ruke. Njima umije uvećati sve. Zagrljajem uvećava sreću.Može milovati, može pomagati, može činiti najnježnije stvari, a može i čvrsto lupiti o stol. Možeš imati sve. Ali, to je naizgled. Sve bez žene je ništa. Ništa sa ženom je sve. Nijedno materijalno “sve“ ti nikada neće pružiti ljubav, pažnju i razumijevanje. To može samo ona. I nitko više. Ako žena umanjuje, umjesto da uvećava, onda to nije žena. Nije to ona tvoja žena. Nastavi dalje. Ne gubi nadu, ona postoji. Cijelog života ćeš sretati osobe ženskog spola, i gledati kako umanjuju sve što dotaknu. Čini ti se da je pravih žena sve manje, ali to je stanje tvog uma, zatvorenog u kavez sa posebnim katancem od straha, stvorenim krivicom lošeg iskustva. Vezivat ćeš se za osobe ženskog spola, ali jednom ćeš saznati šta je žena. Žena je nešto drugo. Ona je jedna. Žena je posebna, kada je prava i tvoja. I, ti to znaš. Ako imaš ženu uz sebe, njene vrijednosti si svjestan, i znaš koliko će se sve umanjiti ako ona ne bude tu. Ne pokušavaj da je podijeliš ili zamijeniš. Ona radi samo u cjelini, i nikako drugačije. Žena je žena kada si ti muškarac. Ako nisi muškarac, nijedna osoba ženskog spola neće biti žena. Pruži. Pruži da bi dobio duplo. I više.

24.12.2017.

Postoji ljubav

Postoji ljubav koju ne primjecujes zato sto ona tako njezno dodiruje nasu hladnu svakodnevnicu...da nebi mogla da se promijeni sve dok joj ne pruzimo ruku...postoji ljubav koja vitla kao tornado i poslije ostaju razbijene maste i ostaci zivota..postoji ljubav koju cekas danima...mjesecima...sedmicama... i godinama...a nikad ne dodje...zarecena na nepostojanje...postoji ljubav koja oklijeva da ti predje preko praga sadasnjosti...ponekad to i cini..a nekada prosto ostaje u buducnosti...vrlo cesto-zauvijek...postoji takva ljubav koja bilo da se desi ili ne...mijenja svijest...rusi stijene...cini cudo za cudom...ta ljubav ponekad zna jako da boli...a ponekad mnogo da usreci...ponekad te vodi..a ponekad je slijepa...ponekad te i ubije,ali samo da bi se ponovo rodio...a,ponekad te i zauvijek pogubi...takvu ljubav ne možzes da stvoris...ne mozes da je trazis...prema takvoj ljubavi ne mozes biti ni ravnodusan...kada se desi,osjetit ces da to je ONA...znat ces da je pred tobom neki novi zivotni put....znat ces da vise nista nece biti kao prije..to je prava ljubav-ona koja ostaje...cak i ako te napusti jednoog dana...jedan dio nje ostat ce u pukotinama tvoga srca i s melankolijom ce te podsjecati na nju...ostaje u pogledu...suzama i ocima...ostaje u snovima nocu,a uspomenama danju...ostaje istovremeno u proslosti...sadasnjosti i buducnosti....ostaje za zivot cijeli,jer samo ljubav moze tako da uzme...da i dijeli...da kad je izgubis ostaje u sjecanju urezana za zivot cijeli...

23.12.2017.

Nisam ja toliko jaka

Nisam ja toliko jaka kako me neki vide.... Nisam ni svakog dana sa osmijehom na licu...daleko od toga.... Svako ima svojih briga i znam da nisam jedina...Ono što ja radim i izgledam ovako kako izgledam nekima neslomljiva....je samo borba iz sata u sat...iz dana u dan...Ja samo tražim način i što lakši put da mogu koračati sa svim svojim teretom koji nosim.... Ja samo dajem sve od sebe da opstanem u paklu svijeta...laži...da budem ono što jesam... i da pokažem svima onima koje volim da ih volim... Želja mi je da kroz moje pisanje i poruke koje ostavljam svakoga dana....Mnogi nađu mrvu hrabrosti... i vjeru u sebe... u svoj cilj ...i nikad ne izgube san koji ih ohrabruje...Želja mi je da se ne predajete i onda kad mislite da nade nema...Jer nade uvijek ima

22.12.2017.

Nek su djeca

Nek su djeca večeras bez zagrljaja majke. Neke su majke u suzama stišću svoje krunice jer ne mogu dobiti dijete. Neki očevi su daleko od svojih obitelji. Neke obitelji ne razgovaraju međusobno. Pogledaj u Nebo. Netko te gleda s druge strane. Zamisli Mu pogled. Je li ponosan dok te gleda ili od Njega moraš skrivati pogled? Ako je prvo, nastavi. Ako je drugo, mjenjaj se. I zamoli Ga da večeras zagrli ove koji pate. I neka nam oprosti svima, što Mu pogled na ovo dolje, nije onakav kakvog Njegova Ljubav zaslužuje.

21.12.2017.

Naučio si me

Naučio si me…Da želim, ali da se ne nadam... Da zajedno možemo sve, ali da je iznad svega izbor u nama samima. Da sada možemo mnogo, ali da ćemo jednom moći mnogo više. Da neke stvari čekaju pravo vrijeme, a da pravo vrijeme čeka nas. Naučio si me da između riječi i šutnje odaberem riječ. I da onda kad govorim, govorim ono što želim...Ti si birao da slušaš ono što kažem. A ja sam birala da kažem ono što želim da čuješ. Želim da čuješ da uspijevaš svu vječnost pretvoriti u jedan trenutak – onda kad si tu. I da je taj trenutak sve što mi nedostaje u životu...

20.12.2017.

Ide kraj godine

Ide kraj godine...zaboravite sve ono što vas je boljelo, zaboravite ružne momente... Onima, koji su vas razočarali,... iznevjerili... , povrijedili, oprostite. Njima na dušu ide sve... A sve koji su vam pomogli, koji su plakali i smijali se sa vama, čuvajte pored sebe. Ne dozvolite da ih izgubite... .. Osobama koje vam znače mnogo, recite KOIIKO IH VOLITE. Nemojte da čekate, jer su mnogi tako zakasnili i propustili šanse koje im je život pružao. Nemojte da budete jedni od njih....

19.12.2017.

Srodna duša

Srodna duša je neko ko ima bravu koja odgovara našem ključu i ključ koji odgovara našoj bravi...Kad se osjećamo dovoljno sigurnima da otvorimo tu bravu, naše pravo ja izlazi na vidjelo i napokon možemo biti potpuno i iskreno ono što zaista jesmo...Možemo biti voljeni zbog onoga što jesmo. Svako od nas izvlači ono najbolje iz drugoga.Nije bitno šta se događa oko nas – kad smo s tom osobom, osjećamo se sigurnima u svom raju. Naša srodna duša je neko ko djeli naše najdublje čežnje, naš smisao života. Srodna duša je onaj ko je uspio učiniti da život dođe životu

18.12.2017.

Živite prijatelji moji

Živite prijatelji moji...dan po dan i radujte se...radujte i pružajte ruke jedni drugima. Otvorite svoje srce širom kao vrata,pustite ljubav neka teče i raduje one što radosti nemaju! Nema druge prilike,nemamo dva života,samo je jedan ali vrijedan ako se potrudimo učiniti ga takvim! Kroz bolest i suze najbolje smo spoznali vrijednost svake minute.... Prekratko smo ovdje da bi mrzili i bili oholi...Ne gubimo vjeru da uvijek možemo činiti dobro i pri tome biti neopisivo sretni i odživjeti naše vrijeme onako kako treba...Volimo se,budimo utjeha i nada jedni drugima...

17.12.2017.

Maleno je

Maleno je to naše srce suviše sičušno i krhko,ali prepuno ljubavi i dobrote koje nosi u sebi. Osjetljivo je,ranjivo,zna boljeti više nego išta drugo,nemože ga se kupiti ili mu narediti stvari koje ono ne želi...zato je posebno,zato je vrijedno i samo je jedno. Treba ga znati zaštiti naročito u ovim vremenima kada su ljudi zli,kad smo u vremenu u kojem sve ima cijenu,u vremenu kojem se sve gazi bez upozorenja i žaljenja. Čuvajmo tu malu svetost od oluja,od vjetra od onih koji ne znaju što znači riječ srce,od onih što gledaju dolje kada ti pričaju o ljubavi...kojima je ruka hladna kao i obraz. Čuvajmo naša srca i djelimo njegovu toplinu s onima što nas vole...a mnogo ih je kojima smo itekako potrebni ....

16.12.2017.

Svi čeznemo

Svi čeznemo za ljubavlju. U stvari, mi čeznemo da budemo nahranjeni dobronamjernom pažnjom drugih ljudi, pažnjom na ovaj ili onaj način. O tome sanjamo, pjevamo, pišemo romane, razgovaramo i maštamo. Ljubav, vječna tema. Kad bismo mogli ući u um svakog pojedinca i vidjeti njegove sadržaje shvatili bi koliko je tema ljubavi rasprostranjena u njemu. Maštamo samo o onome što ne posjedujemo. Zato i maštamo, jer sanjamo i smišljamo načine kako da pijemo sa izvora ljubavi. Dokle god tragamo znači da nismo ostvarili svoj cilj. Ako godinama i decenijama tragamo, zar to nije znak da smo krenuli u pogrešnom smeru? Umesto da smo sve bliži objektu svojih želja, kako nam ne padne na pamet da se zapitamo, udaljavamo li se sve više od onog što želimo? Na tom pogrešnom putu postoji jedan uporni saobraćajni znak koji nas stalno opominje da ne idemo u željenom pravcu. On se zove nevjerstvo. Ljubav je put, a nevjerstvo saobraćajni znak pored tog puta. Međutim, mi nevjersto ne doživljavamo kao znak upozorenja već kao nadu da ćemo u krilu neke druge žene ili muškarca naći ono što nismo zadovoljili u prethodnom odnosu. Kada kažemo "nada" svi osjetimo priliv svježe, kreativne energije. To je energija nade koja daje vitalnost ljudima u borbi sa porazom, neuspjehom, starošću i smrti. Može se sa njom živjeti, kao što većina i radi. Ali, nada je u životu kao zavodljiva pjesma morskih sirena. Rađa milinu u duši i kao kakav mamac vodi u propast. Nas naša nada, da će nam biti bolje u novom odnosu podstiče na beskrajno traganje.

15.12.2017.

Ja sam žena

Ja sam žena koja zna da voli.... ljubi ...prašta i pati...Živim po ritmu svoga srca i ono je putokaz moje sreće ili moje tuge.... Ponekad ima dana kada svoju sreću mjerim satima... danima i mjesecima a onda se otvori onaj drugi put kada pokušavam pokupiti .... sve dijeliće svoga razbacanog života koji se poput kristalne čaže razbio u mrvice i ima ga na sve strane .... Tada jednostavno pomislim da ču uspjeti.... da želim i moram se podici.....i skupiti sve što je ostalo od krhotina i krenuti jer ja sam ipak jaka ŽENA .... Žena koja zna plakati...tugovati i zaliti samo jedno nikada nisam znala.... a to je MOLITI....,previše je ponosa u meni za tako nešto...ljubav ču primiti i dati ali za nju nikada neču moliti ....Jer ljubav se za ljubav daje

14.12.2017.

Da li ste ikada pričali sa vjetrom

Da li ste ikada pričali sa vjetrom? Čuvarem najvećih tajni ovoga svijeta. Ne postoji čovjek, pojava ili bilo što drugo na ovom svijetu, koje poznaje najsitniju poru najveće planine, najzabitijeg ugla i najskrivenijeg dijela ljudske duše. Sličan je tajni. Kao što vjetar zna šibati lice, tako i tajna u duši stvorena, istu kidati zna. Da li ste znali povjeriti tajnu vjetru, kao poruku u boci moru? Ja naučih davno. Mnogo ih je vjetar ponio sa sobom u svoje daleko skladište tajni iza sedam mora, sedam gora. Dovoljno daleko, da ih i ja više dozvati ne mogu . Zakopa ih mjesto mene, tamo negdje, gdje ćeš možda jednom proći diveći se poljima crnog maka , sivih suncokreta, a i crvenih ruža……

13.12.2017.

SVE ŠTO ČINIŠ ČINI SA SRCEM

Ako mi već pružaš nešto, bilo da je riječ poklonu, usluzi ili zagrljaju....učini to od srca i zato jer to želiš. Nemoj pomagati, darivati ni voljeti ako je to na silu. Ne vrijedi, ma koliko veliko bilo. Svaki čovjek osjeti dali je ruka koja drži hladna ili pak topla. Uzalud je biti najveći....ako je duša prazna.

12.12.2017.

Život je igra

Život je igra..ispunjen s bezbroj pogrešnih i pravih poteza...dobrih i loših karti..maskembal.. gdje se u strahu od života sakrivaju istine i lica pod maskama...Netko uspijeva hrabro ići..bez straha skinuti masku i istini pogledati u lice..biti onakav kakav je.. svoj.. ne mareći za osude drugih.. Netko ipak voli svoje maske..tako lakše prikriva svoju unutrašnjost čuvajući se od gorčine života... Ali sve u svemu.. svi se vremenom suočimo da li na dobar ili loš način s onim što se život zove... Netko se slomi.. neko nadje onaj komadić snage u sebi i hrabro nastavi dalje...netko se prepusti pa kako bude... Čudno je to sve ponekad... ali ma kakav svakom od nas je taj isti život.. uviiek postoji bar ona jedna sitnica koja vrati osmijeh na lice... i onaj jedan mali ali vrijedan razlog za dalje...Život je čudno prevozno sredstvo kome ne možeš predvidjeti kretanje..Čas te vine u nebesa, čas te spusti na zemlju... Moj savjet : " Ne odbijaj vožnju, samo se čvrsto drži ....SRETNO

11.12.2017.

Život je lijep

ŽIVOT JE LIJEP, ali samo kada radiš ono što voliš. Čovjek sa ljubavlju u srcu pronaći će prijatelje gdje god ga put nanese.Najpametniji ljudi su ljudi koji pametno šute. Dobra vijest je da svako od nas sada može zamisliti želju. Loša vijest je da će samo rijetki odmah zapeti i da je ostvare. Većina ljudi se osjeća lagodnije sa postojećim problemima, nego sa novim rješenjima.Ne može se biti pametan, može se samo težiti ka tome.Kad god imaš problem sa nekim i nerviraš se poslije zbog toga, uvijek si kriv ti, jer nisi znao (a možeš to) da se prilagodiš situaciji.Čovjek uvijek prekasno shvati da je protraćio svoje vrijeme na nebitne stvari sa ljudima do kojih mu ustvari i nije stalo. Najbolje je za čovjeka kad nije svjestan prolaznosti života. Jer svijest o prolaznosti života oduzima volju za životom.

10.12.2017.

Ne bi

Ne bi zima bila zima da je više ljubavi oko nas... Strašno je koliko puno ljudi živi bez zagrljaja, lijepe riječi, razumijevanja i podrške. Ne čudi me tolika hladnoća na licima drugih i ne zamjeram većini njih...bar ljubavi ne bi smijelo nedostajati a eto, ipak je mnogi dobivaju samo na kapaljku, nažalost. Nema ljepšeg osjećaja na svijetu nego znati da si voljen i da te netko treba...eh kada bi to svi znali, vidjeli bi da je svaka briga i prepreka samo još jedan izazov koje vrijedi prijeći sa osmijehom na licu

09.12.2017.

Nauči svoju kćerku

Nauči svoju kćerku razliku između: - muškarca koji joj laska i muškarca koji joj daje komplimente, - muškarca koji troši novac na nju i muškarca koji ulaže u nju, - muškarca koji žudi za njom i muškarca koji je voli, - muškarca koji vjeruje da je Božiji dar ženi i muškarca koji zna da je ona Božiji dar njemu, - muškarca koji je drži u šaci i muškarca koji je drži na dlanu. I onda nauči svog sina da bude taj muškarac

08.12.2017.

tvoj povratak

Tvoj povratak slutim sjenom žene izbledjela tužna lica smrtne puti očima ispijenim naziru se zjene plamićak još nazirem živote okruti. Očima točim mrak koliko je gorak puštaš nemilosti da srce pukne nadamnom crnilo stjerana u ćošak ustajom suzom duša brzo crkne. Nije meni žao mladoj umrijeti u prošlosti živim kobnim danima golemom pustoši hoćeš se vratiti još bi nešto rekla, ako te zanima. Volim te, ljubav nije izbljedjela slika osim Tebe sve nesta vapajem krika.

07.12.2017.

Uzalud je sve

Uzalud je ljubav uzalud su rječi ko će moju dušu tužnu da liječi Tebe silno volim a Ti si daleko dušom tvojom zađe u srce duboko. Čujem te sa svakim treptajem pokreta u meni osjetim iz delaka svjeta svjet se vrti u krug ovom svetom zemljom volim te i patim uzaludnom željom. Željo mojih snova ogladnjele nade zašto te daljina od mene ukrade znanim pravcim mojim I sa bolnim srcem mog života krjem, u jad potonućem. Tonem i nestajem iskopnila posve voljesmo se ludo sad je kasno za sve.

06.12.2017.

Zašto si ponovo

Zašto si ponovo birao mene? Ovako nespremnu,pomalo prepotentnu,onu koja je izgubila radost u očima.. -Zato što si nesavršena,gunđalo, kad poželiš nekog, osvajaš ga prvim pogledom i to radiš namjerno smiješ se samo iz inata, ja poželim opet da uhvatim djelić tvoje nevinosti,nesigurnost u vremenu zaljubljenosti i onaj osmijeh koji traje sve dok je ljubavi u tebi, Tvoja tišina s jutrom koja obavija čitav prostor oko tebe ustvari govori puno toga,a sada dopusti meni ovakvom da još malo budem dio tog prostora ispunjen tobom od jutra do kasno u noći..Rekao je

05.12.2017.

Razrušena

Razrušena osjećanja i pogažena ljubav, dovoljan je slobodni prolaz razočaranosti i boli...korak za dno.. Al svoju bol nosi kao najljepšu haljinu i vjeruj i dalje u ljubav. Mladost je jedna, zdravlje je vrijedno i pamet nam je potrebna za daljnje korake, da se pazimo...od ljudskih katastrofa, od onih sebičnih, od onih nemarnih... I nikada svoj život ne smiješ poniziti i pustiti, zbog ljudskog nemara i bezvrijednosti. Zbog nekog tko te razočara, jer to ljubav ne čini, znaj to.. Vjeruj i nakon svake boli i pogaženih riječi.. Vjeruj nakon svega da ljubav je sve..

04.12.2017.

Uspomene u nama

Uspomene u nama čuvamo tako nježno..posebno..pažljivo. Bojimo se ostati bez njih. Čovjek bez uspomena bi bio samo tamna ljuštura. Zar nije lijepo kada jedna jedina riječ izazove u nama cijelu seriju uspomena. Samo se vežu jedna na drugu. Dodiruju, nastavljaju. Nekada, negdje uz nekoga povuče nas razgovor tih. Otkrijemo tajnu. Udahnemo.. Smiraj jer smo dotakli otkucaj sjećanja. Ostanemo na trenutak u čudu, kako smo mogli neoprezno tako, progutati bol i uspomenu neznancu ispričati. A, već slijedeći trenutak smo sretni zbog bogatstva uspomena u nama. Čuvajte tu ljepotu sebe u sebi. Čuvajte toplinu duše i ljubav u srcu. KADA U NJEMU NEMA LJUBAVI LJUDSKO JE SRCE NAJOSAMLJENIJE MJESTO NA SVIJETU.

03.12.2017.

Dotakla bih te

Dotakla bih te kao zelja. Znam da me želiš i da me pratiš nekim mislima kad nikog nema . U tom trenu na nekom drugom kraju čežnje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da začaram ti usne i umirim te rukama tražeći samo da me čvrsto stegneš i kažeš da naše je sve..

02.12.2017.

Jedina stvar

Jedina stvar koja nam se veze kao sidro za proslost i sve ono sto je iza nas,su one urezane slike u nama, u nasim mislima... To su slike koje se odupiru svakoj iskri koja bi ih mogla pretvoriti u pepeo i svakom vjetru koji bi ih mogao otpuhati i izbrisati iz nasih sjecanja... jer bez tih sjecanja, ne bi mogli zivjeti ni u sadasnjosti a ni u buducnosti... osjecali bismo se kao da nam je nesto dragocjeno iscupano... izbrisano... i ne bismo mogli dalje putovati kroz zivot... Slike koje te podsjecaju da nista nije onako kako izgleda, da nesto moze biti bolje ali i gore....Uspomene i sjecanja nas vezu za djetinjstvo... za prve korake.. za nas prvi korak prema zivotu, kroz mladost...Ali onda kad smo poceli razmisljati kao odrasli, vezu nas za ljude koje smo izgubili i koje smo voljeli,za ljude koji su nas natjerali da zbog njih pisemo najljepse ljubavne pjesme,da zbog njih nocima placemo i da se osjecamo usamljenim....Ne postoji onaj tko se nije nasmijao kada se vratio tim slikama, tim uspomenama... I sada, kad se sjetimo svojih najdrazih uspomena , oko srca ce nam biti toplo,uzdahnut cemo, osmjehnuti se...i uspomene i slike ce biti sve jasnije i detaljnije...Ljudi vole uspomene pa makar one i bolne bile,jer mnoge se vracaju kao spas... jer ucimo na greskama... Zivot je igra... zivot je let.. Prati svoje vlastite korake... osluskuj sebe... i naprijed kroz zivot..

01.12.2017.

Divno

Divno je to kada nađemo one slične sebi, kada se naša porodica duša sretne, ovde na Zemlji. Prepoznavanje je trenutno; divni osećaj ushićenja i radosti, i pomaže nam da lakše tumačimo znake i dešavanja oko nas. Naših srodnih duša je puno; vibrirajući na istoj frekvenciji mi se međusobno privlačimo, učimo jedni od drugih, pomažemo se međusobno oko spoznaja, i idemo naprijed. Učenje nije uvijek lako, nije ni prijatno, ali tu smo jedni za druge u svakom momentu našeg bivstvovanja. Srodne duše nam nekada mogu biti i donosioci izazova, ali uvijek su tu da nas poduče, kao i mi njih. Ne vjerujte u slučajnosti, jer one su nemoguće; previše toga se uklapa u ono što treba da prevaziđemo, spoznamo, definiramo, da bi bilo slučajno. Neka vas prati ljubav i blagoslovite svaku dušu koja uđe u vaš život - nosi vam pouku, poruku, saznanje, ono što vam treba baš SADA. Neka se vaša duša uvijek osmjehuje ... Sve što poželiš, ima vibraciju. Neka tvoje želje budu usklađene sa tvojim srcem, tvojim snovima, i sa odjekom dobrote u tvojoj duši. Nisi li siguran šta želiš, zastani, odmori se, i iznesi anđelima svoje sumnje. Zamoli ih da ti izbistre sliku tvog duhovnog ogledala da bi se mogao vidjeti u svom punom sjaju. Ponesi utiske sa tog puta u Sebe nazad, i dozvoli vibracijama tvojih iskrenih želja i težnji da ti dolete na krilima anđela.